Denk je dat je in aanmerking komt voor de Studenten- en Scholierenregeling'? Je leest hieronder wat het precies inhoudt en wanneer je ervoor in aanmerking komt.


Wat is het voordeel van de Studenten- en Scholierenregeling?

De regeling betekent voor jou een belastingvoordeel, want wij houden minder geen of minder loonheffing in op je loon wat resulteert in meer salaris op je bankrekening. Dat wil toch iedereen! Wij vinden het belangrijk dat het jou aan niets ontbreekt, en daarom nemen we met je door hoe je het voordeel ook op jouw salaris toe kunt laten passen.  De regeling geldt voor:

  • Scholieren die thuiswonen en kinderbijslag ontvangen of;
  • Studenten en scholieren die recht hebben op studiefinanciering of;
  • Studenten en scholieren die recht hebben op een tegemoetkoming in de studiekosten op grond van de Wet tegemoetkoming studiekosten of;
  • Buitenlandse studenten en scholieren uit een ander land van de Europese Unie, IJsland, Noorwegen, Zwitserland of Liechtenstein die beschikken over een International Student Identity Card (ISIC).


Regels Studenten- en Scholierenregeling

Voldoe jij aan één van de bovenstaande eisen? Top, dan zijn er een een paar regels waar je rekening mee moet houden. Lees ze hieronder.


1. Kwartaalregeling

Je hebt recht op de regeling als student of scholier aan het begin van een kwartaal. Je kunt deze regeling alleen laten toepassen of beëindigen per 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober. Dat betekent dat dit tussentijds niet mogelijk is.


2. Onder de 16 onbeperkt 

Ben je onder de 16 jaar en ontvang je studiefinanciering en/of ontvangen je ouders of verzorgers kinderbijslag en eventueel kindgebonden budget voor jou? Dan mag je tot en met je 15e (dus tot je 16e verjaardag) onbeperkt bijverdienen. Indien je 16 of 17 jaar bent en meer dan €1296 bruto per kwartaal verdient, dan vervalt voor dat kwartaal de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Het kindgebonden budget is een bedrag wat eventueel bovenop de kinderbijslag komt. In de zomervakantie mag je wel €1330 bruto extra verdienen per kwartaal (dus €1296 + €1330 = €2626).


3. Wisselend inkomen

Je mag dit alleen toepassen bij een wisselend inkomen.


4. Niet 13 weken achter elkaar

Je mag niet alle 13 weken in een kwartaal werken.


5. Eén werkgever

Je mag bij 1 werkgever tegelijkertijd van deze regeling gebruik maken.


Download het formulier hieronder

Om aanspraak te kunnen maken op de regeling, is het belangrijk dat je onderstaand formulier voor de Studenten- en Scholierenregeling invult. Download 'm hieronder, vul deze (digitaal) in, stuur een mail naar data@jamhoreca.nl en voeg het ingevulde formulier toe. Wij maken de rest in orde. Super easy toch?


Download hieronder het formulier.