Stap 1: Je kunt een nieuw urenbriefje aanmaken via de tegel Uren invullen

Stap 2: Kies een week (of een andere periode) waarvoor je de uren wilt invoeren en klik op Aanmaken

Stap 3: Het urenbriefje is aangemaakt. Je kunt deze nu invullen met uren (en eventuele onkosten). Selecteer eerst een component (er staat al een aantal standaard ingericht) en vul daarna daarna het aantal uur in op de juiste dag. LET OP: Zie jij minder urenregels dan in onderstaande voorbeeld? Lees dan ons artikel: Hoe kan ik een nieuwe urenregel aanmaken? voor meer informatie. Mocht je liever een andere representatie van de urenbriefjes zien (tijdspecifiek, dagspecifiek, weekoverzicht of periodetotaal), laat het ons dan weten.

Voorbeeld periodetotaal representatie van vaste medewerker.

Voorbeeld periodetotaal representatie

Deze persoon heeft 138,70 vaste contracturen (rechtsboven). Hij heeft 140 normale uren gewerkt en neemt 10 vakantie-uren op. Echter was hij ook ziek en daarom is er een wachtdag ingevuld. Na die wachtdag was hij nog 2 dagen ziek en daarom is er bij ziekte 16 uur ingevuld. Deze persoon heeft ook nog €50 aan reiskosten gemaakt en daarom wordt hier 50 ingevuld. De som van alle uren (exclusief reiskosten) is 174 (rechtsonderin). Het verschil met de contracturen wordt hier links van weergegeven (35,30). Dit kan een positief of negatief aantal zijn. Op deze manier kun je altijd controleren of het aantal ingevulde uren corresponderen met de contracturen.

Let op: Wachtdagen gelden niet bij elke ziekmelding. Als er tussen 2 ziekteperiodes minder dan 4 weken zitten, tellen deze als 1 ziekteperiode.

Voorbeeld dagspecifieke representatie ambulante medewerker.

In het voorbeeld hieronder heeft een ambulante medewerker gewerkt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Eventueel kan er nog een project worden geselecteerd. Rechts onderin zie het totaal aantal uren.

Opslaan of aanbieden.

Wanneer het urenbriefje is ingevuld, kan het urenbriefje direct aangeboden worden of eerst tussentijds worden opgeslagen. Zodra het urenbriefje opgeslagen is, verschijnt deze met een actie-icoon (getal van het aantal urenbriefjes waarvoor actie nodig is) in het actie-overzicht aan de linkerkant van degene die de uren invoert. Met dit icoon wordt aangegeven dat het urenbriefje nog goedgekeurd moet worden.

Ook kun je het urenbriefje in de stream zien met een actie-icoon (uitroepteken dat er nog een actie nodig is).

Wordt op de knop Goedkeuren geklikt, dan gaat het urenbriefje naar JAM!. Je krijgt de volgende melding: 'het urenbriefje is goedgekeurd'.

Het actie-icoon verdwijnt en het urenbriefje kun je terugvinden bij de Urenbriefjes in het actie-overzicht. Het urenbriefje dat net is ingevuld van week 5 heeft nu de status Goedgekeurd. Door op een regel te klikken, kun je het urenbriefje weer openen en zie je bij de status dat het urenbriefje uiteindelijk is goedgekeurd.

Overige acties.

Alle acties die op een urenbriefje gedaan kunnen worden - naast de prominente knoppen Opslaan, Goedkeuren en Excel - zijn samengenomen onder de knop Overig. Onder deze knop vind je (een selectie van) de volgende acties: sjabloon toepassen, opslaan als sjabloon, stuur een bericht, print, bijlage toevoegen en verwijderen. Lees hier hoe je een sjabloon kunt maken van een urenbriefje.

Reserveringen van medewerker inzien.

In een urenbriefje kun je heel gemakkelijk het huidige reserveringsaldo van een medewerker inzien. Dit doe je door te klikken op de 'i' rechts van de naam van de medewerker.

Na het klikken schiet het beeld naar beneden en kun je vervolgens klikken op het tabblad 'reserveringen'.

Let op: '-1,00' betekent dat de medewerker deze reservering helemaal niet opbouwt.