Stap 1: Heb je gewerkt en heb je met je opdrachtgever afgesproken dat jij zelf de uren mag doorgeven? Je kunt dan een nieuw urenbriefje aanmaken via de tegel Uren invullenStap 2: Kies een periode waarvoor je de uren wilt invoeren en klik op Aanmaken. Let op: jouw periode kan afwijken van onderstaande afbeelding en is afhankelijk van wat jouw opdrachtgever met ons heeft afgesproken.Stap 3: Het urenbriefje is aangemaakt. Je kunt deze nu invullen met uren. In het voorbeeld hieronder: selecteer eerst een datum, daarna het component (waarschijnlijk gewoon 'Normale uren 100%') en het aantal uur op de juiste dag. Zie het artikel Hoe kan ik een nieuwe urenregel aanmaken? voor meer informatie over het invullen van een nieuwe urenregel (meerdere dagen). Mocht je een ander overzicht zien dan in onderstaande afbeelding, dan is hier bewust voor gekozen door jouw opdrachtgever.
Opslaan vs. aanbieden

Wanneer het urenbriefje is ingevuld, kan het urenbriefje direct aangeboden worden of eerst tussentijds worden opgeslagen. Zodra het urenbriefje opgeslagen is, verschijnt deze met een actie-icoon (getal van het aantal urenbriefjes waarvoor actie nodig is) in het linkermenu. Met dit icoon wordt aangegeven dat het urenbriefje nog aangeboden moet worden. Ook kun je het urenbriefje in de stream (rechtermenu) zien met een actie-icoon (uitroepteken dat er nog een actie nodig is).


LET OP: 'Opslaan' kan altijd, waardoor je de volgende keer verder kan met uren invullen. Echter 'aanbieden' kan maar één keer. Bedenk dus goed voor jezelf of de uren kloppen voordat je deze aanbiedt. Je kunt dit urenbriefje dan namelijk niet meer wijzigen.


Wanneer je wel op 'aanbieden' drukt, wordt het urenbriefje naar JAM! gestuurd en zullen wij op de afgesproken datum jouw loon uitbetalen. Je krijgt dan de volgende melding.Het actie-icoon verdwijnt en het urenbriefje kun je terugvinden bij de Urenbriefjes in het actie-overzicht. Het urenbriefje dat net is ingevuld heeft nu de status Aangeboden. Door op een regel te klikken, kun je het urenbriefje weer openen en zie je bij de status dat het urenbriefje is aangeboden en uiteindelijk is goedgekeurd. Wanneer jouw opdrachtgever het urenbriefje heeft goedgekeurd verandert de status naar Goedgekeurd.