Verloopt een contract van één van je medewerkers bijna of is iemand bijvoorbeeld bij je uit dienst getreden? Dan is het noodzakelijk om een plaatsingswijziging door te voeren via MyJAM!. Hoe je dat doet, is als volgt:


Stap 1: Klik in het linkermenu op Plaatsingen. Het kan zijn dat hier een cijfer in een rood bolletje naast staat: dat betekent dat actie daadwerkelijk is vereist. Stap 2: In Plaatsingen zie je een overzicht van jouw medewerkers. In de kolom Actie  zie je 'Ja' rood onderstreept staan bij de medewerkers waarvoor je een actie moet uitvoeren. Klik dan op de werknemer waarvoor actie vereist is. In dit menu zie je links bovenaan de optie Aanvraag plaatsingswijziging (hieronder weergegeven). Klik hierop. 


Stap 3: In het linkermenu zie je nu bij Wijzigingen een rood bolletje met een cijfer erin staan. Dit is de plaatsingswijziging die je zojuist hebt aangemaakt. Je kunt altijd de wijziging tussendoor afsluiten en deze later afmaken door op het rode bolletje te klikken. In het rechtermenu staat tevens de naam van de medewerker met het wijzigingsteken en een rood bolletje met een uitroepteken erin. Ook hier kun je op klikken op actie uit te voeren. Stap 4: Als je in het wijzigingsmenu bent, zie je bij de betreffende medewerker aan de rechterkant Optie * staan. Hier kun je kiezen uit Verlengen of Beëindigen. Nadat je één van de opties hebt geselecteerd, klik je linksboven op Aanvragen. Je wijziging is dan aangevraagd.