De uitdaging om voor horecaondernemers de kostprijs onder controle te houden, zorgt er ook voor dat we werknemers meer zekerheid zullen gaan bieden. Ook moeten we ons gezamenlijk focussen op het behouden van de kwalitatief goede werknemers binnen jouw organisatie. Hieronder staat puntsgewijs beschreven wat je van ons kan gaan verwachten:


  • JAM! tarief voor volgend jaar goedkoper dan zelf verlonen.

De kostprijs van JAM! zal in 2020 minimaal stijgen. De definitieve nieuwe tarieven en bijbehorende afspreken bespreken we uiteraard ruim van te voren met je.


  • Medewerkers eerder een contract voor onbepaalde tijd.

Aan een contract voor onbepaalde tijd kleven risico’s. Wat doe je immers als iemand toch niet meer bevalt, wanneer de hoeveelheid werk die je te bieden hebt afneemt of als een medewerker ziek wordt? Dan wil je niet vastzitten aan lang doorlopende contracten. Voor JAM! is het risico lager. Wij kunnen medewerkers met een vast contract binnen ons netwerk herplaatsen, indien dit nodig is. Daardoor gaan wij ook medewerkers waarmee jij als klant langer wilt samenwerken, al voordat de verplichte drie jaren verstreken zijn een vast contract aanbieden. Het risico en de bijbehorende kosten ervan komen hoofdzakelijk voor onze rekening, terwijl jij hierdoor als klant iets extra’s te bieden krijgt in het binnenhalen van talent. Als een werknemer na een jaar werk bij jou een vast contract krijgt terwijl hij/zij hier bij de buurman drie jaar op moet wachten, kun je al gokken waar de voorkeur naar uitgaat.


  • Focus op detachering en het aandragen van personeel.

Dit jaar wordt binnen MyJAM! de recruitment tool gelanceerd. Dit is voor ons de eerste stap om dieper in te gaan op hét nijpende probleem in de horeca: het binnenhalen van goed personeel. In onze dienstverlening wordt het ondersteunen van onze klanten hierbij één van de speerpunten voor de komende jaren. Zo zorgen wij ervoor dat klanten van JAM! hun groeiambities wel kunnen realiseren en een gebrek aan personeel dit niet meer in de weg zou kunnen staan.


  • Verhogen van tevredenheid werknemers waardoor zij langer bij ons en onze klanten werkzaam zijn.

Vanuit JAM! gaan wij extra inspanningen verrichten om medewerkers langer binnen jullie organisatie te houden. Denk hierbij aan het bieden van de juiste begeleiding op professioneel vlak maar ook privé. Dit houdt bijvoorbeeld de mogelijkheid in om financieel advies in te winnen of met een sportbegeleider aan de slag te gaan. Korting op een zorgverzekering is vanaf volgend jaar ook een optie. Tevens zijn wij bezig met een loyaliteitsprogramma voor onze medewerkers.


Kortom: wij hebben er alle vertrouwen in dat onze klanten en hun medewerkers via JAM! het maximale uit de nieuwe wetgeving gaan halen.