Mocht het UWV jouw aanvraag afwijzen terwijl je wel WW-rechten hebt, dan komt dit waarschijnlijk door miscommunicatie. Je hebt namelijk recht op een WW uitkering indien; 

  • Je in de afgelopen 36 weken minimaal 26 weken gewerkt hebt. Dit hoeft niet alleen bij JAM! te zijn maar ook bij je vorige werkgevers. 
  • Het is niet jouw eigen schuld dat je werkloos bent geworden. En dat is in deze situatie natuurlijk zo. Daarom heb je van ons ook een einde opdracht brief ontvangen. 
  • Als je meer uur werkte dan 10 per week, dan heb je recht op WW als er minimaal 5 uur zijn weggevallen. Grote kans dat bij jou alle uren zijn weggevallen en in dit geval dus recht hebt op WW. 
  • Als je minder werkte dan 10 uur per week, dan heb je recht op WW als minimaal de helft van de uren zijn weggevallen. Ook hier zal waarschijnlijk al het werk zijn weggevallen en je dus recht heb op WW. 
  • Je moet beschikbaar zijn om arbeid te verrichten. Dat is vrij logisch en een realistische kijk op de situatie leert dat er op dit moment weinig werk voor je te verrichten zal zijn, tot het moment dat de deuren weer open gaan. 


Indien het UWV zegt dat je meegenomen móet worden in de NOW-regeling (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid), dan is dit niet zo. Daarom vragen wij je om eerst WW aan te vragen. Dan kan de NOW-regeling wellicht in een later stadium worden toegepast. 

Indien het UWV zegt dat jouw werkgever JAM! jou moet doorbetalen over de gemiddelde uren van de afgelopen 13 weken, dan is dit niet juist. Er is namelijk een uitsluiting van loondoorbetalingsverplichting in de contracten wat inhoudt dat indien er geen werk is, er geen betaling volgt. 


Heb je geen WW rechten?
Neem dan contact met ons op zodat wij je kunnen helpen.