Mocht het UWV jouw WW-aanvraag afwijzen terwijl je wel WW-rechten hebt, dan komt dit waarschijnlijk door miscommunicatie. Je hebt namelijk recht op een WW-uitkering indien: 

  • Je in de afgelopen 36 weken minimaal 26 weken gewerkt hebt. Dit hoeft niet alleen bij JAM! te zijnmaar ook bij je vorige werkgevers. 

  • Het niet jouw eigen schuld is dat je werkloos bent geworden. En dat is in deze situatie natuurlijk zo. Daarom heb je     van ons ook een einde opdracht brief ontvangen.
  • Je meer dan 10 uur per week hebt gewerkt, en er minimaal 5 uur zijn weggevallen. Er is een grote kans dat bij jou alle uren zijn weggevallen. 
  • Je minder werkte dan 10 uur per week, en minimaal de helft van je uren zijn weggevallen. Ook in deze situatie zal waarschijnlijk al je werk zijn weggevallen. 
  • Je beschikbaar bent om arbeid te verrichten. Dat is vrij logisch. Realistisch gezien zal er op dit moment weinig werk voor je zijn. Dit verandert natuurlijk op het moment dat de deuren van de horeca weer open gaan.

 

Indien het UWV zegt dat je meegenomen móet worden in de NOW-regeling (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid), dan is dit niet zo. Daarom vragen wij je om een WW-uitkering aan te vragen. Indien het UWV zegt dat jouw werkgever JAM! jou moet doorbetalen over de gemiddelde uren van de afgelopen 13 weken, dan is dit niet juist. Er is namelijk een uitsluiting van loondoorbetalingsverplichting in de contracten wat inhoudt dat indien er geen werk is, er geen betaling volgt. 

 

Wij hebben voor jou een bezwaarbrief geschreven. Je kunt de brief in de bijlage gebruiken om bezwaar te maken tegen jouw afgewezen WW-uitkering. In de afwijzingsbrief van het UWV staat het adres vermeld waar je het naartoe kunt sturen. Je kunt ook online bezwaar maken via https://www.uwv.nl/particulieren/formulieren/bezwaar-maken-tegen-een-beslissing.aspx 

 

Heb je geen WW-rechten?
Neem dan contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen.