Hoeveel procent vakantiegeld bouw ik op?

Gewijzigd op Wo, 20 Mrt om 4:24 PM

Bij een payroll overeenkomst wordt er 8% vakantiegeld opgebouwd over de gewerkte uren en over de opbouw van de reserveringen (TVT-opbouw en vakantie-uren).

Bij een detacheringsovereenkomst wordt er 8,33% vakantiegeld opgebouwd over de gewerkte uren en over de opbouw van de reserveringen (TVT-opbouw en vakantie-uren).

 

Sommige klanten van JAM! betalen de ambulante medewerkers direct het vakantiegeld en vakantie-uren uit. In dit geval wordt er geen vakantiegeld opgebouwd.

 

Op het moment dat wij 1 keer per jaar jouw vakantiegeld uitbetalen, valt dit bij de belastingdienst onder het bijzonder tarief. Dit tarief is opgedeeld in diverse schalen. Deze schalen en percentages worden jaarlijks bepaald. Onderaan jouw loonstrook is terug te vinden welk percentage aan bijzonder tarief er wordt gehanteerd bij het uitbetalen van jouw vakantiegeld. Dit percentage wordt bepaald aan de hand van jouw bruto jaarloon. Wij kunnen en mogen deze percentages niet aanpassen. Mocht je te hoog zijn ingeschaald en heb je daardoor te veel loonheffing betaald, dan kan het zijn dat je bij je aangifte geld terug ontvangt. Echter kunnen wij dit niet garanderen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren