Verlof

Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 10:30 AM

Zwangerschapsverlof

Laat het JAM! altijd even weten wanneer je zwanger bent, zo zijn wij ook op de hoogte en kunnen wij het proces met je doornemen.

Wanneer je zwanger bent, heb je recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minstens 10 weken bevallingsverlof. Een deel van het bevallingsverlof mag verspreid opgenomen worden.

Het zwangerschapsverlof duurt tot en met de dag van de bevalling. Het begin van het verlof bereken je door 6 weken terug te tellen vanaf een dag na de uitgerekende bevallingsdatum.

Uiterlijk 4 weken voor de dag na de uitgerekende bevallingsdatum moet je met verlof zijn. Wat er minder dan 6 weken aan zwangerschapsverlof wordt opgenomen, wordt opgeteld bij het bevallingsverlof.


Bevallingsverlof

Het bevallingsverlof gaat in op de dag na de bevalling. Dit verlof duurt minstents 10 weken. Het bevallingsverlof kan in delen worden opgenomen. Het gaat om het verlof dat overblijft na 6 weken na de datum van uw bevalling. Dit deel van het verlof kan gespreid opgenomen worden over een periode van maximaal 30 weken. Dit altijd in overleg met JAM!.

 

Ouderschapsverlof

Mail naar data@jamhoreca.nl en geef aan dat jij gebruik wil maken van het ouderschapsverlof. JAM! neemt dan contact met je op om de procedure met je te bespreken.

Je hebt recht op 9 weken ouderschapsverlof in het eerste levensjaar van je kindje. Dit verlof wordt betaald vanuit het UWV en bedraagt 70% van het dagloon. Ouderschapsverlof kan verspreid opgenomen worden. Dit geldt voor zowel de vader als moeder van het kindje.

 

Bijzonder verlof

Je hebt recht op bijzonder verlof in de volgende gevallen:

  • Overlijden van (stief)kind of partner (4 dagen, maar in ieder geval de dag van overlijden tot en met de dag van de begrafenis)
  • Overlijden van één van je (schoon)ouders (2 dagen)
  • Begrafenis of crematie van broer, zwager (schoon)zuster of eigen grootouder (1 dag)
  • Bij je huwelijk of aangaan van geregistreerd partnerschap of dat van je (stief)kind, broer, zus of (schoon)ouder (1 dag)
  • Bij je 25-, 40-, 50-, of 60-jarig huwelijk of geregistreerd partnerschap, of dat van je kinderen, (schoon)ouders of grootouders (1 dag).

 

Laat het JAM! altijd even weten door te mailen naar data@jamhoreca.nl.


Geboorteverlof

Laar het JAM! even weten wanneer je geboorteverlof wil aanvragen door te mailen naar data@jamhoreca.nl dan neemt JAM! contact met je op om het proces met je te bespreken.

Je kan geboorteverlof aanvragen wanneer je vrouw of partner is bevallen. Dit moet wel aangevraagd worden binnen 4 weken na de geboorte van je kindje.

Als partner heb je recht op 1 werkweek geboorteverlof. Bijvoorbeeld je werkt 5 dagen per week 6 uur per dag, dan heb je recht op 30 uur geboorteverlof.
 

Aanvullend geboorteverlof

Mail naar data@jamhoreca.nl wanneer je gebruik wil maken van het aanvullend geboorteverlof. Er wordt dan contact met je opgenomen om het proces verder met je te bespreken.

Het aanvullend geboorteverlof moet binnen 6 maanden na de geboorte van het kindje worden opgenomen en kan pas opgenomen worden wanneer het geboorteverlof voorbij is. Het aanvullende geboorteverlof is maximaal 5 weken en wordt tegen 70% van het dagloon door het UWV betaald.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren