Hoe kun je voorkeursinstellingen van overzichten instellen en opslaan?

Gewijzigd op Wed, 20 Mar 2024 om 05:27 PM

Alle overzichten in MyJAM! zijn aan te passen, zodat je de voor jou relevante informatie altijd snel kunt opvragen. Hieronder lees je meer over hoe je filters kunt opslaan en opvragen. Ook lees je hoe je kolommen aan het overzicht toevoegt, verbergt en kunt groeperen.

Kolommen aan overzicht toevoegen

Elk overzicht bestaat uit standaard kolommen. Naast deze kolommen welke standaard weergeven worden, is er een aantal verborgen kolommen. Je kunt kolommen verbergen of toevoegen aan het overzicht om het overzicht in te richten naar de eigen wensen. Deze instellingen kun je ook bewaren, zodat je altijd over je eigen gewenste overzichten beschikt. We adviseren je om de kolommen 'Tarief' en 'Loon' direct toe te voegen aan jouw overzicht.

Stap 1: Klik op de knop Kolommen, rechts naast de knop Overig.

Stap 2: Klik op de kolom die je wilt toevoegen.

Stap 3: Zet een vinkje voor de kolommen die je in het overzicht wilt hebben.

Tip: met de optie Groepeer sorteer je de regels op het onderwerp van de kolom.

Stap 4: Sla het aangepaste overzicht op door op de knop Overig -> Overzichtsinstellingen opslaan voor mij te klikken.

Het huidige overzicht zal nu altijd met de geselecteerde kolommen worden getoond. Wil je het overzicht weer terugzetten naar het standaard overzicht? Klik dan op de knop Overig -> Mijn overzichtsinstellingen vergeten.

Bekijk hier ook hoe de zoekfunctie in overzichten werkt.

Filters opslaan

Heb je elke week eenzelfde overzicht dat je wilt controleren? In MyJAM! kun je filters opslaan. Zo kun je met één klik op de knop je eigen overzicht opvragen.

Stap 1: Voer de eigen filtercriteria in binnen het zoekveld. Meer informatie over hoe je de juiste informatie filtert, vind je in artikel Hoe werkt de zoekfunctie in overzichten?.

Stap 2: Klik helemaal onderaan op Opslaan als.

Stap 3: Voer een naam in.

Stap 4: Klik op Opslaan.

Bij het openen van het filter vindt je nu links naast de filtercriteria de opgeslagen filters.

Stap 5: Klik op de naam van het filter. In dit voorbeeld is dat Goedgekeurde urenHet resultaat wordt weergeven in het overzicht.