Hoe werkt de zoekfunctie in overzichten?

Gewijzigd op Wed, 20 Mar 2024 om 05:30 PM

Binnen MyJAM! kan op twee manieren in overzichten gezocht worden:

• Zoeken op kernwoorden
  • Filteren

Deze twee manieren kun je combineren om zeer efficiënt en snel de juiste resultaten te verkrijgen.

Zoeken op kernwoorden

Om snel op een specifieke naam te zoeken, kun je het zoekveld gebruiken. Je kunt meerdere zoekacties uitvoeren door een nieuwe tekst in te voeren en nogmaals te zoeken. Er wordt dan op beide woorden gezocht. Wil je het zoekwoorden resetten? Maak het zoekveld leeg en zoek opnieuw. Zoeken kan door middel van een enter of door te klikken op het vergrootglas aan het begin van de zoekregel.

Stap 1: Typ een woord (of een gedeelte van een woord) in het zoekveld.

Stap 2: Druk op enter of klik op het vergrootglas om op de ingegeven woorden te zoeken.

In het voorbeeld worden in het urenbriefjesoverzicht alle resultaten voor 'Jan' weergeven.

Stap 3: Maak het zoekveld leeg en zoek op een tweede woord.

Onder het zoekveld staan de beide zoekwoorden, in dit geval 'Jan' en 'Week 45'. Je krijgt nu alle urenbriefjes van 'Jan in 'week 45'.

Stap 4: Maak het zoekveld leeg en start een zoekopdracht door op enter of op het vergrootglas te klikken. Je bent nu weer terug in het totaaloverzicht.

Filteren

Voor effectief en snel zoeken kun je filters gebruiken. Door direct op de juiste kolom te zoeken, kun je sneller zoeken dan via het zoekveld.

Stap 1: Klik op de pijl naast het zoekveld om de filteropties te openen.

Op verschillende kolommen in het overzicht kan gefilterd worden:

Uren

Wanneer je 0.01 invult binnen de linkeroptie, krijg je een lijst met alle urenbriefjes waarop uren geschreven staan. Zo filter je de lege urenbriefjes uit een overzicht. Wanneer je 0.01 in de rechteroptie invoert, filter je op de urenbriefjes waar geen uren op zijn geschreven.

Periode

Hier kun je de urenbriefjes van een periode naar keuze selecteren.

Status

Hier kun je de urenbriefjes van een status naar keuze selecteren. Denk bijvoorbeeld aan de geëxporteerde urenbriefjes of de urenbriefjes welke nieuw zijn aangemaakt.

Stap 2: Klik op de knop Zoeken om de resultaten van het filter op te vragen.

Filters opslaan

Wil je elke week eenzelfde overzicht controleren? In MyJAM! kun je ook filters opslaan. Zo kun je eenvoudig met één klik op de knop een eigen overzicht opvragen.

Stap 1: Selecteer de eigen filtercriteria.

Stap 2: Klik helemaal onderaan op Opslaan als.

Stap 3: Voer een naam in.

Stap 4: Klik op Opslaan.

Bij het openen van het filter vindt je nu links naast de filtercriteria de opgeslagen filters:

Stap 5: Klik op de naam van het filter. In dit voorbeeld is dat Goedgekeurde uren.

Het resultaat wordt weergeven in het overzicht.

Bekijk hier hoe je voorkeursinstellingen kunt instellen en opslaan.